top of page
Jag2JPG.JPG

Om oss på Af Jubilee’s

 

Jag  heter Susanne och är ägare av Af Jubilee’s.

I vårt hem I Lindesberg föder vi upp några få kullar. Jag har även en hona och en hane hos fodervärd i Strängnäs och en hane hos fodervärd i Stockholm 

Jag arbetade som lärare och är nu en glad pensionär. Som mor till fyra “barn” och mormor till sex barnbarn är ibland huset fullt.

Jag har en stor släkt med syskon syskonbarn, bonusbarn, barn och barnbarn som gärna umgås. 

Vi är tajta som bara den 

 

Jag har alltid haft ett stort intresse för djur. Jag gick som liten ut med grannars hundar och deltog med några av dem på Brukshundsklubbens träningar (Södertälje).

 

Jag började rida som sexåring och tränade hoppning och dressyr.

 I blåbärsskogen med familjen, letade jag upp en hästhage.

 Där gick två charmiga Nordsvenskar, Trollet och Isabel. En av hästarna brukade jag rida utan träns och sadel valet mellan att plocka blåbär och gosa med hästar var lätt för mej och men syster.

 

Då Saltskog gård, som hästarna tillhörde, skulle rivas för att ge plats åt nya bostadsområden,  föreslog ägarna mej att köpa Isabel.

Jag blev överlycklig och satte genast igång med ritningar för att göra om förrådsdelen I garaget till hästbox. Jag föreslog min pappa att arrendera ängen vid vårt hus. Jag drömde om, att som barnen till mammas kompis AnnMarie I Reimyre,  kunna rida till skolan. 

Pappa sa inte direkt nej. Han gillade min av min företagsamhet. Men trodde att det var en fantasi, så jag ringed upp hästens ägare och pratade med dem medan pappa lyssnade. 1500 kr ville de ha för Isabelle. Men pappa sa nej.

 

En gång till I livet fick jag chansen att köpa min favorithäst. Denna gång på Södertälje ridskola. Jag minns inte hennes namn längre men hon var vit med vit man, så vacker och graciös. Den hästen  gjorde alla rätt och tog mej genom hinderbanan som om vi var ett.  Jag kom alltid I god tid till ridlektionerna, för att säkert få min favorit. En dag mot slutet av terminen sa flickan som delade ut hästar inför lektionen, att jag inte behövde skynda mej för att få min favvo, - det är bara du och en till på ridskolan som tycker om att rida den hästen, sa hon. 

Jag kunde inte tro att det var sant. Men fick förstå det när andra elever kom fram till mej och undrarade hur jag vågade gå in I boxen till den hästen.

 -Va, hon som var så go, jag kände att thon ville ha supersoft men bestämd vägledning, så vi kom bra överens. 

Jag älskade den vita graciösa damen. Hon kunde tyvär inte få vara kvar på ridskolan då hon ju bara blev riden två lektioner I veckan. Det var då Jag och den andra tjejen blev tillfrågade om att köpa henne. 

Jag hade inte möjlighet just då. Pluggade och hade två barn att ta hand om.

 

Hästintresset har jag tagit upp vid många tillfällen under livet. Det var de lite spattiga hästarna som ibland stegrade sig som var roligast att rida..

Nu rider jag inte längre, men vem vet…

 

För sex år sedan flyttade jag till Vaxholm tillsammans med min “boyfriend”.

Nästan ingentig I vår nya lilla familj, kom att handla om oss som par, tråkigt nog.

Ett kitt av något slag skulle vi nog behöva, tänkte jag.

Jag tyckte att det saknades en katt i huset och tänkte att det skulle kunna bli kittet.  

 

Efter ett långt övertalande där sambons dottern hade den avgörande förmågan att få sin pappa att inse att vi behövde en katt, så blev det ett okey. 

 

Jag ville gärna ha en Norsk skogkatt men sambon ville ha en Britt eftersom han träffat dotterns Britt och gillade den.

Jag lyckades efter långt letande hitta en Britt som var lånhårig och I mina ögon hade ett vilt utseende, lejonlik.

Den här kitten skulle bli vår bäbis. 

Anna Ek tyckte att hennes Always Zwing var just en passande  bäbis.

 

När vi träffade Zwing, sa det klick. Hon är min älskling och var det från första stund hon kom hem.

Idag är jag väldigt glad att det blev just en Britt och just Zwing “Smilla”.

 

 

Efter ett par år frågade jag Zwings uppfödare om hon tyckte att det var okey att ta en kull på Zwing . Det tyckte hon och hjälpte mej leta lämplig B blodshane, vilket inte är så lätt då Fertila B blodshanar långhårig Britt finns ganska få av.

Men vi hittade honom Madeleine Niiranens : Nimas Dodge Viper “SamSam”.

Det blev en kull med fyra härliga ungar, varav den ena,  Jubilee stannade hos oss.

Kullen blev till under midsommarhelgen och fick därför namn ur Shakespears : En Midsommarnatts dröm. Benjamin, PeterPears, Jubilee, och Puck.

 

En midsommarnattsdröm[1](A Midsummer Night's Dream) är en engelsk operai tre akter med musik av den brittiske kompositören Benjamin Britten. Librettot skrevs av Britten och dennes livspartner, sångaren Peter Pears, och är baserad på Shakespearespjäs med samma namn.Operan uruppfördes den 11 juni 1960 vid JubileeHall i Aldeburgh 

Puck (eller Robin Goodfellow) är den förste individen som dyker upp i operan och pjäsen. Britten beskrev honom som "totalt omoralisk och ändå oskuldsfull". 

 

Always Zwing ”Smilla” är nu kastrerad, det blev bara en kull.

Dottern Jubilee har tagit god tid på sej att bli vuxen. Men så, nästan tre år fyllda kunde jag börja se henne som vuxen nog att få ungar.

Det blev en parning med vackra B blodshanen RoyalTail's Kingston.

Det är något magiskt över midsommaraftnar……..

då även denna kull kom till då. 

Namnen ur midsommarnattsdröm är ju redan tagna så vi har fått fundera ett tag men bestämt

oss för en av favoritpersonerna, nämligen Hayao Miyazaki. 

 

Hayao Miyazaki, född 5 januari 1941 i Tokyo, är en japansk animatör, regissör och serieskapare. Hans karriär spänner över sex årtionden, och han är den idag mest framgångsrike japanske filmregissören och den internationellt mest kände av de idag verksamma japanska filmskaparna. 

Hans teman i filmer är : familjefilmer, ekologi, feminism, pacifism.

Tatsuo Kusakabe behöll jag hos fodervärd.

Jubilee's kull nummer två, 8 kattungar fick namn på bokstaven C, Cesar, Charlie, Charles, Corinne, Cornelia, Cleo,  Celeste och Camille, Camille behöll jag hos fodervärd.  

För att få in lite andra linjer i aveln och även kunna få korthåriga Britter letade jag en Britthona och en korthårshane. Jenny Starborgs Paw points Anabelle stal mitt hjärta och lyckan var stor då hon lät mej köpa henne. Jag är så tacksam för det.

När underbart fina och kunniga Annette Thorén Haage fick en kull med fina Britter kom Åkersborgs Coloured for Celebration att tillhöra  Af Jubilees uppfödning. Så tacksam att jag fick köpa honom. Han är helt underbar.

Nu väntar vi med spänning på kommande kullar.

bottom of page